Tietoja minusta

Pyöreä parikymppinen naisenalku. Opiskelun ohessa tarkoituksena pudottaa painoa takaisin normaalilukemiin. Lisäksi avoparin arkea ja normielämän kiemuroita.

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Summer in the city

Tämä kuumuus alkaa verottamaan jo melkoisesti. Vaikkakin olen siistissä sisätyössä, ramppaan neljän kerroksen väliä jatkuvasti. Laihdutusta silmällä pitäen se on ihan hyvä, valitsen melkein aina portaat hissin sijasta. Toisalta hikoilen kuin mikäkin, sisällä on paikoin n. 30 astetta lämmintä. Työpäivän aikana saattaa hyvinkin mennä yli 2 l nestettä.

Laihdutukseni sai taas motivaatiota äskettäin. Olen pienestä asti sairastanut astmaa & allergiaa. Astmalääkkeet sain jättää pois teini-ikäisenä, joten hetkeen en ole lääkettä tarvinnut. Ajattelinkin, että lääkityksen tarvitsisin aloittaa uudestaan vasta keski-ikäisenä. Toisin kävi, epämääräisten hengenahdistuksien jälkeen spirometria kertoi karua kieltään. Jälleen astmalääkitys aamuin ja illoin.

Parhaiten jokavuotisista astmakontrolleista pienenä on jäänyt mieleen hoitajien ja lääkäreiden ainainen valitus painosta. Miltei joka kerralla pahoitin mieleni, olin ylipainoinen. Tiedän, että he tekivät työtään, ja asian ilmituominen ja neuvominen kuuluu asiaan, mutta inhosin kontrolleja. Tiesin heidän valittavan asiasta, kukin omalla tyylillään. Viimeisillä kontrollikäynneillä yllätin heidät, aloitettuani yläasteella säännöllisen liikuntaharrastuksen olinkin siirtynyt normaalipainoisten kastiin! Muistan heidän ilahtuneet ilmeensä ja tunsin onnistuneeni. Ei mennyt montakaan vuotta ja sain lopettaa astmalääkityksen kokonaan.

Tiedän, että painonpudotus ei paranna astmaa, ehkä hieman helpottaa. Jotenkin haluan nyt entistä enemmän laihtua normaalipainoiseksi, ehkä välttääkseni ikävät kontrollikäynnit, tai sitten kuvittelen pääseväni vielä joskus eroon inhaloitavista lääkkeistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti